Entegre Üzüm İşletmesi

Tariş Entegre Üzüm İşletmesi, Alaşehir'de 56 bin metre kare alan üzerine kurulmuştur. İşletmemiz, son yıllarda yapılan yatırımlarla yıllık 45.000 ton ürün işleme kapasitesine ulaşmıştır. Yüksek işleme kapasitesinin yanı sıra yüksek teknolojik donanımı ve sahip olduğu ISO 9000- ISO 22000 ve BRC gıda sertifikaları ile işletmemiz kuru meyve sektöründe dünyanın sayılı işletmelerinden biri olarak kabul edilmektedir.


  ALAŞEHİR ENTEGRE ÜZÜM İŞLETMESİ

  Üretim Cinsi İşletme Kapasitesi  
  Ç.K. Üzüm 45.000  ton/yıl  



KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ POLİTİKAMIZ

Kuru üzüm ürünlerinin geliştirilmesi, üretilmesi, depolanması ve sevk edilmesi ile ilgili tüm alanlarda uymayı taahhüt ettiğimiz güvenilir gıda politikamız;

1. Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarının gerekliliklerine uyarak, faaliyetlerimize ilişkin risk ve fırsatları analiz etmek, buna göre süreçlerimizin performansını sürekli iyileştirmek, bu doğrultuda stratejik hedefler oluşturarak gerekli kaynakları temin etmek,

2. Ürünlerimizi tasarım, geliştirme ve üretim aşamalarında Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları ve ürünlerimizin kullanıldığı ülkelerin yerel yasal düzenlemelerine ve iş ortaklarımızın gıda güvenliği isteklerine uygun olarak yüksek verimlilikle ve en ekonomik maliyetle üretmek,

3. Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemlerinin sürekli iyileştirilmesini, geliştirilmesini sağlamak ve etkinliğini arttırmak için her türlü gerekliliği yerine getirmek, tehlikelerden kaynaklanan riskleri minimize etmek,

4. Güçlü bir iç ve dış iletişim sistemi oluşturmak ve sağlanan verileri doğru şekilde analiz edip etkin olarak kullanmak,

5. İyi üretim uygulamaları ve iyi hijyen uygulamaları şartlarını sağlamak, teknolojik gelişmeleri takip etmek, yatırım planları oluşturup uygulamak,

6. Çalışanlarımızın Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi gereklilikleri hakkında bilinçlenmelerini eğitimler ile sağlamak ve bu eğitimlerin değerlendirmelerini yapmak, onlara gıda güvenliği ile ilgili planlanmış görev, yetki ve sorumlulukları vermek, sistemin geliştirilmesi için katkıda bulunmalarını teşvik etmek ve sürekliliği sağlamaktır.



Sirke-Pekmez İşletmesi

Faaliyetine 1960 yılında İzmir'de başlayan Sirke-Pekmez İşletmemiz, 2003 yılında, modernize edilerek ve üretim kapasitesi artırılarak Alaşehir'e taşınmıştır. Paslanmaz çelik makine ve ekipmanları, modern dolum üniteleri ve stok tanklarıyla hijyenik koşullarda üretim yapan işletmemiz 16 bin metre kare alan üzerine kurulmuştur.

İşletmemizde gerçekleştirilen üretimin kalitesi FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ile tescillenmiştir.


  ALAŞEHİR SİRKE-PEKMEZ İŞLETMESİ

  Üretim Cinsi İşletme Kapasitesi  
  Üzüm Sirkesi 19.968  ton/yıl  
  Elma Sirkesi 10.200  ton/yıl  
  Beyaz Sirke 25.000  ton/yıl  
  Limon Sosu 4.320  ton/yıl  
  Nar Sosu 4.300  ton/yıl  
  Şalgam Suyu 2.500  ton/yıl  
  Üzüm Pekmezi 501  ton/yıl  
  Turşu Yap 2.000  ton/yıl  
  Toplam 68.789  ton/yıl  



  DEPOLARIMIZ

  Depo Adı Depolama Kapasitesi  
  Kemalpaşa Deposu 30.000  ton  
  Kooperatif Depoları 51.158  ton  
  Toplam 81.158  ton  



KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ POLİTİKAMIZ

Sirke ve sos ürünlerinin geliştirilmesi, üretilmesi, depolanması ve sevk edilmesi ile ilgili tüm alanlarda uymayı taahhüt ettiğimiz güvenilir gıda politikamız;

1. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarının gerekliliklerine uyarak, faaliyetlerimize ilişkin risk ve fırsatları analiz etmek, buna göre süreçlerimizin performansını sürekli iyileştirmek, bu doğrultuda hedefler oluşturarak gerekli kaynakları temin etmek,

2. Ürünlerimizi tasarım, geliştirme ve üretim aşamalarında Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları ve ürünlerimizin kullanıldığı ülkelerin yerel yasal düzenlemelerine ve iş ortaklarımızın gıda güvenliği isteklerine uygun olarak yüksek verimlilikle ve en ekonomik maliyetle üretmek,

3. Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin sürekli iyileştirilmesini, geliştirilmesini sağlamak ve etkinliğini arttırmak için her türlü gerekliliği yerine getirmek, tehlikelerden kaynaklanan riskleri minimize etmek,

4. Güçlü bir iç ve dış iletişim sistemi oluşturmak ve sağlanan verileri doğru şekilde analiz edip etkin olarak kullanmak,

5. İyi üretim uygulamaları ve iyi hijyen uygulamaları şartlarını sağlamak, teknolojik gelişmeleri takip etmek, yatırım planları oluşturup uygulamak,

6. Çalışanlarımızın Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi gereklilikleri hakkında bilinçlenmelerini eğitimler ile sağlamak ve bu eğitimlerin değerlendirmelerini yapmak, onlara gıda güvenliği ile ilgili planlanmış görev, yetki ve sorumlulukları vermek, sistemin geliştirilmesi için katkıda bulunmalarını teşvik etmek ve sürekliliği sağlamaktır.