BÖLGEMİZİN HAZİNESİ

Bağcılık için yerkürenin en elverişli iklim kuşağı üzerinde bulunan ülkemiz, asmanın gen merkezi olmasının yanı sıra son derece eski ve köklü bir bağcılık kültürüne de sahiptir. Anadolu 'da bağcılık kültürünün M.Ö. 3500 yılına kadar dayandığı bilinmektedir.

111 YILLIK GÜVEN

Kökleri 1913 yılına dayanan Tariş Üzüm Birliği, 13 farklı bölgedeki on binlerce üzüm üreticisinin temsilcisi olarak üzüm üretim ve ihracatına yön veren öncü bir kuruluştur.

TÜRKİYE'NİN KURU ÜZÜM MİRASI

Tariş Üzüm Birliği, Türkiye'nin tarımsal zenginliklerini dünyaya sunan köklü bir kuruluştur. Kuru üzüm üretimi ve ihracatında lider konumda olan birlik, ülkemizin çekirdeksiz kuru üzüm sektöründe öncü rol oynamaktadır.

AR-GE İLE KALİTEYE YATIRIM

1985'te Ege Üniversitesi bünyesinde kurulan Ar-Ge Departmanımız, kuru üzüm üretim sürecinde müşteri memnuniyetini, ürün kalitesini ve güvenliğini en üst düzeye çıkarmayı hedeflemektedir.

YÜKSEK İHRACAT VE İŞLEME KAPASİTESİ

Kaliteli ve yüksek üretim kapasitemiz ile, Birleşik Krallık pazarının %30'unu kapsayan ihracat hacmimizle, Almanya ve Hollanda gibi diğer ana alıcı pazarlarla birlikte, Türkiye'nin zengin tarım mirasını Tariş markası altında uluslararası sofralara taşıyoruz.

GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ

İç pazarda ürünlerimiz; bayilerimizde, zincir marketlerde ve online satış mağazamızda satılmaktadır.

KURUMSAL / İşletmeler

ENTEGRE ÜZÜM İŞLETMESİ

Tariş Entegre Üzüm İşletmesi, Alaşehir'de 56 bin metre kare alan üzerine kurulmuştur. İşletmemiz, son yıllarda yapılan yatırımlarla yıllık 45.000 ton ürün işleme kapasitesine ulaşmıştır. Yüksek işleme kapasitesinin yanı sıra yüksek teknolojik donanımı ve sahip olduğu ISO 9000- ISO 22000 ve BRC gıda sertifikaları ile işletmemiz kuru meyve sektöründe dünyanın sayılı işletmelerinden biri olarak kabul edilmektedir.


ALAŞEHİR ENTEGRE ÜZÜM İŞLETMESİ
Üretim Cinsi İşletme Kapasitesi
Ç.K. Üzüm 45.000  ton/yıl


KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ POLİTİKAMIZ

Kuru üzüm ürünlerinin geliştirilmesi, üretilmesi, depolanması ve sevk edilmesi ile ilgili tüm alanlarda uymayı taahhüt ettiğimiz güvenilir gıda politikamız;

1. Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarının gerekliliklerine uyarak, faaliyetlerimize ilişkin risk ve fırsatları analiz etmek, buna göre süreçlerimizin performansını sürekli iyileştirmek, bu doğrultuda stratejik hedefler oluşturarak gerekli kaynakları temin etmek,

2. Ürünlerimizi tasarım, geliştirme ve üretim aşamalarında Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları ve ürünlerimizin kullanıldığı ülkelerin yerel yasal düzenlemelerine ve iş ortaklarımızın gıda güvenliği isteklerine uygun olarak yüksek verimlilikle ve en ekonomik maliyetle üretmek,

3. Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemlerinin sürekli iyileştirilmesini, geliştirilmesini sağlamak ve etkinliğini arttırmak için her türlü gerekliliği yerine getirmek, tehlikelerden kaynaklanan riskleri minimize etmek,

4. Güçlü bir iç ve dış iletişim sistemi oluşturmak ve sağlanan verileri doğru şekilde analiz edip etkin olarak kullanmak,

5. İyi üretim uygulamaları ve iyi hijyen uygulamaları şartlarını sağlamak, teknolojik gelişmeleri takip etmek, yatırım planları oluşturup uygulamak,

6. Çalışanlarımızın Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi gereklilikleri hakkında bilinçlenmelerini eğitimler ile sağlamak ve bu eğitimlerin değerlendirmelerini yapmak, onlara gıda güvenliği ile ilgili planlanmış görev, yetki ve sorumlulukları vermek, sistemin geliştirilmesi için katkıda bulunmalarını teşvik etmek ve sürekliliği sağlamaktır.

SİRKE-PEKMEZ İŞLETMESİ

Faaliyetine 1960 yılında İzmir'de başlayan Sirke-Pekmez İşletmemiz, 2003 yılında, modernize edilerek ve üretim kapasitesi artırılarak Alaşehir'e taşınmıştır. Paslanmaz çelik makine ve ekipmanları, modern dolum üniteleri ve stok tanklarıyla hijyenik koşullarda üretim yapan işletmemiz 16 bin metre kare alan üzerine kurulmuştur.

İşletmemizde gerçekleştirilen üretimin kalitesi FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ile tescillenmiştir.


ALAŞEHİR SİRKE-PEKMEZ İŞLETMESİ
Üretim Cinsi İşletme Kapasitesi
Üzüm Sirkesi 19.968  ton/yıl
Elma Sirkesi 10.200  ton/yıl
Beyaz Sirke 25.000  ton/yıl
Limon Sosu 4.320  ton/yıl
Nar Sosu 4.300  ton/yıl
Şalgam Suyu 2.500  ton/yıl
Üzüm Pekmezi 501  ton/yıl
Turşu Yap 2.000  ton/yıl
Toplam 68.789  ton/yıl


DEPOLARIMIZ
Depo Adı Depolama Kapasitesi
Kemalpaşa Deposu 30.000  ton
Kooperatif Depoları 51.158  ton
Toplam 81.158  ton


KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ POLİTİKAMIZ

Sirke ve sos ürünlerinin geliştirilmesi, üretilmesi, depolanması ve sevk edilmesi ile ilgili tüm alanlarda uymayı taahhüt ettiğimiz güvenilir gıda politikamız;

1. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarının gerekliliklerine uyarak, faaliyetlerimize ilişkin risk ve fırsatları analiz etmek, buna göre süreçlerimizin performansını sürekli iyileştirmek, bu doğrultuda hedefler oluşturarak gerekli kaynakları temin etmek,

2. Ürünlerimizi tasarım, geliştirme ve üretim aşamalarında Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları ve ürünlerimizin kullanıldığı ülkelerin yerel yasal düzenlemelerine ve iş ortaklarımızın gıda güvenliği isteklerine uygun olarak yüksek verimlilikle ve en ekonomik maliyetle üretmek,

3. Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin sürekli iyileştirilmesini, geliştirilmesini sağlamak ve etkinliğini arttırmak için her türlü gerekliliği yerine getirmek, tehlikelerden kaynaklanan riskleri minimize etmek,

4. Güçlü bir iç ve dış iletişim sistemi oluşturmak ve sağlanan verileri doğru şekilde analiz edip etkin olarak kullanmak,

5. İyi üretim uygulamaları ve iyi hijyen uygulamaları şartlarını sağlamak, teknolojik gelişmeleri takip etmek, yatırım planları oluşturup uygulamak,

6. Çalışanlarımızın Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi gereklilikleri hakkında bilinçlenmelerini eğitimler ile sağlamak ve bu eğitimlerin değerlendirmelerini yapmak, onlara gıda güvenliği ile ilgili planlanmış görev, yetki ve sorumlulukları vermek, sistemin geliştirilmesi için katkıda bulunmalarını teşvik etmek ve sürekliliği sağlamaktır.