BÖLGEMİZİN HAZİNESİ

Bağcılık için yerkürenin en elverişli iklim kuşağı üzerinde bulunan ülkemiz, asmanın gen merkezi olmasının yanı sıra son derece eski ve köklü bir bağcılık kültürüne de sahiptir. Anadolu 'da bağcılık kültürünün M.Ö. 3500 yılına kadar dayandığı bilinmektedir.

111 YILLIK GÜVEN

Kökleri 1913 yılına dayanan Tariş Üzüm Birliği, 13 farklı bölgedeki on binlerce üzüm üreticisinin temsilcisi olarak üzüm üretim ve ihracatına yön veren öncü bir kuruluştur.

TÜRKİYE'NİN KURU ÜZÜM MİRASI

Tariş Üzüm Birliği, Türkiye'nin tarımsal zenginliklerini dünyaya sunan köklü bir kuruluştur. Kuru üzüm üretimi ve ihracatında lider konumda olan birlik, ülkemizin çekirdeksiz kuru üzüm sektöründe öncü rol oynamaktadır.

AR-GE İLE KALİTEYE YATIRIM

1985'te Ege Üniversitesi bünyesinde kurulan Ar-Ge Departmanımız, kuru üzüm üretim sürecinde müşteri memnuniyetini, ürün kalitesini ve güvenliğini en üst düzeye çıkarmayı hedeflemektedir.

YÜKSEK İHRACAT VE İŞLEME KAPASİTESİ

Kaliteli ve yüksek üretim kapasitemiz ile, Birleşik Krallık pazarının %30'unu kapsayan ihracat hacmimizle, Almanya ve Hollanda gibi diğer ana alıcı pazarlarla birlikte, Türkiye'nin zengin tarım mirasını Tariş markası altında uluslararası sofralara taşıyoruz.

GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ

İç pazarda ürünlerimiz; bayilerimizde, zincir marketlerde ve online satış mağazamızda satılmaktadır.

KURUMSAL / İştirakler

TAR-PAZ TARİŞ ÜZÜM PAZ. GIDA SAN. ve TİC. A.Ş.

TARPAZ, TARİŞ ÜZÜM BİRLİĞİ‘nin üretmiş olduğu ürünlerin tüm Türkiye pazarına satılması ve dağıtılması amacı ile 2010 yılında İzmir Kemalpaşa da kurulmuştur.

"ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE EN KISA YOL" ilkesi ile çalışmalarına başlayan Tarpaz A.Ş. günümüz modern satış ve pazarlama alt yapısı ile marka gücünü korumayı hedefleyerek profesyonel satış kadrosu ile 50 den fazla bayisi ve 80.000’nin üzerindeki satış noktasına ürün satışı gerçekleştirmektedir.

İzmir Kemalpaşa da bulunan dış hava koşullarından etkilenmeyecek şekilde tasarlanmış toplam 42.000 m2 depo alanında tüm çeşitlerinden yeterli stokta ürün bulunduran TARPAZ A.Ş., Tariş Üzüm Birliği üretimindeki ürünlerin satışı haricinde de piyasadan temin etmiş olduğu ürün gruplarının da satış misyonunu üstlenerek piyasa taleplerine zamanında cevap vermektedir.

2019 yılı fiili satış hedefleri kapsamında enerji verici atıştırmalık ürün guruplarında pazarda etkin olabilmek amacı ile TARPAZ A.Ş. şirket merkezi olan İzmir Kemalpaşa da bulunan depoları içerisinde Manisa Alaşehir de bulunan fabrikalardan bağımsız toplam 8.500 m2’lik alanda yaklaşık 2.000 ton/yıl kapasiteli üretim tesisi kurarak özellikle resmi kurum ve kuruluşların taleplerini kendi işletmesi içerisinde üretmeye başlamıştır.

Yeni dönem çalışma projelerinde öncelikle mevcut satış kanallarının taleplerini eksiksiz karşılayabilmek adına üretim kapasitesi arttırmayı hedefleyen TARPAZ A.Ş. gerek yurtdışı gerekse yurt içinde düzenlenecek ihtisas fuarlarına katılarak yeni pazarlar oluşturmayı öncelik sırasına koymuştur.

Bunun yanı sıra üretimini ve satışını gerçekleştirdiği ürün guruplarını her geçen gün geliştiren TARPAZ A.Ş. ar-ge çalışmalarına ağırlık vererek ürün gamını daha da geliştirmeyi ve geniş kitlelere hitap etmeyi hedeflemektedir.


Üretim Cinsi İşletme Kapasitesi
Tahin Helvası 691.200  Kg / Yıl
Tahin – Pekmez Karışımı 934.144  Kg / Yıl
Cevizli Suçuk 120.000  Kg / Yıl
Cezerye 1.063.680  Kg / Yıl
Krokan 384.000  Kg / Yıl


KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ POLİTİKAMIZ

Helva, Pekmez, Tahin, Cezerye, Krokan, Sirke gibi ürünlerin geliştirilmesi, üretilmesi, depolanması ve sevk edilmesi ile ilgili tüm alanlarda uymayı taahhüt ettiğimiz güvenilir gıda politikamız;

1. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarının gerekliliklerine uyarak, faaliyetlerimize ilişkin risk ve fırsatları analiz etmek, buna göre süreçlerimizin performansını sürekli iyileştirmek, bu doğrultuda hedefler oluşturarak gerekli kaynakları temin etmek,

2. Ürünlerimizi tasarım, geliştirme ve üretim aşamalarında Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları ve ürünlerimizin kullanıldığı ülkelerin yerel yasal düzenlemelerine ve iş ortaklarımızın gıda güvenliği isteklerine uygun olarak yüksek verimlilikle ve en ekonomik maliyetle üretmek,

3. Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin sürekli iyileştirilmesini, geliştirilmesini sağlamak ve etkinliğini arttırmak için her türlü gerekliliği yerine getirmek, tehlikelerden kaynaklanan riskleri minimize etmek,

4. Güçlü bir iç ve dış iletişim sistemi oluşturmak ve sağlanan verileri doğru şekilde analiz edip etkin olarak kullanmak,

5. İyi üretim uygulamaları ve iyi hijyen uygulamaları şartlarını sağlamak, teknolojik gelişmeleri takip etmek, yatırım planları oluşturup uygulamak,

6. Çalışanlarımızın Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi gereklilikleri hakkında bilinçlenmelerini eğitimler ile sağlamak ve bu eğitimlerin değerlendirmelerini yapmak, onlara gıda güvenliği ile ilgili planlanmış görev, yetki ve sorumlulukları vermek, sistemin geliştirilmesi için katkıda bulunmalarını teşvik etmek ve sürekliliği sağlamaktır.



www.tarpaz.com.tr

TARİŞ ÜZÜM PEKMEZ GIDA PAZ. SAN. VE TİC. A.Ş.

Faaliyetine 2019 yılında Alaşehir’de faaliyete başlayan Pekmez İşletmemiz, Paslanmaz çelik makine ve ekipmanları, modern dolum üniteleri, Evaporatör ve stok tanklarıyla hijyenik koşullarda üretim yapan işletmemiz 1350 metre kare kapalı alan üzerine kurulmuştur.

İşletmemizde gerçekleştirilen üretimin kalitesi FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ile tescillenmiştir.


TARİŞ PEKMEZ İŞLETMESİ
Üretim Cinsi İşletme Kapasitesi
Üzüm Pekmezi 3.960  ton/yıl
Harnup Pekmezi 2.937  ton/yıl
Hurma Pekmezi 2.851  ton/yıl
Dut Pekmezi 2.851  ton/yıl
Toplam 12.599  ton/yıl


KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ POLİTİKAMIZ

Pekmez ürünlerinin geliştirilmesi, üretilmesi, depolanması ve sevk edilmesi ile ilgili tüm alanlarda uymayı taahhüt ettiğimiz güvenilir gıda politikamız;

1. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarının gerekliliklerine uyarak, faaliyetlerimize ilişkin risk ve fırsatları analiz etmek, buna göre süreçlerimizin performansını sürekli iyileştirmek, bu doğrultuda hedefler oluşturarak gerekli kaynakları temin etmek,

2. Ürünlerimizi tasarım, geliştirme ve üretim aşamalarında Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları ve ürünlerimizin kullanıldığı ülkelerin yerel yasal düzenlemelerine ve iş ortaklarımızın gıda güvenliği isteklerine uygun olarak yüksek verimlilikle ve en ekonomik maliyetle üretmek,

3. Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin sürekli iyileştirilmesini, geliştirilmesini sağlamak ve etkinliğini arttırmak için her türlü gerekliliği yerine getirmek, tehlikelerden kaynaklanan riskleri minimize etmek,

4. Güçlü bir iç ve dış iletişim sistemi oluşturmak ve sağlanan verileri doğru şekilde analiz edip etkin olarak kullanmak,

5. İyi üretim uygulamaları ve iyi hijyen uygulamaları şartlarını sağlamak, teknolojik gelişmeleri takip etmek, yatırım planları oluşturup uygulamak,

6. Çalışanlarımızın Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi gereklilikleri hakkında bilinçlenmelerini eğitimler ile sağlamak ve bu eğitimlerin değerlendirmelerini yapmak, onlara gıda güvenliği ile ilgili planlanmış görev, yetki ve sorumlulukları vermek, sistemin geliştirilmesi için katkıda bulunmalarını teşvik etmek ve sürekliliği sağlamaktır.

TARİŞ ÜZÜM ALKOLLÜ ALKOLSÜZ İÇECEKLER SAN. VE TİC. A.Ş.

Faaliyetine 2018 yılında Alaşehir’de başlayan ALKOL İşletmemiz, Paslanmaz çelik makine ve ekipmanları, Fermentasyon Tankları, Distilasyon Kuleleri, Bakır İmbikleri, modern dolum üniteleri, ve dinlendirme ve stok tanklarıyla hijyenik koşullarda üretim yapan işletmemiz 12000 metre kare kapalı alan üzerine kurulmuştur. İşletmemizde Üzüm Suması,Yaş ve Kuru Üzüm Rakısı ve Etil Alkol Üretimi yapılmaktadır.

İşletmemizde gerçekleştirilen üretimin kalitesi FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ile tescillenmiştir.


TARİŞ ALKOL İŞLETMESİ
Üretim Cinsi İşletme Kapasitesi
RAKI 4.998  ton/yıl
Suma 2.550  ton/yıl
Etil Alkol 3.000  ton/yıl
Toplam 10.548  ton/yıl


KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ POLİTİKAMIZ

Alkol ve Distile Alkollü İçki ürünlerinin geliştirilmesi, üretilmesi, depolanması ve sevk edilmesi ile ilgili tüm alanlarda uymayı taahhüt ettiğimiz güvenilir gıda politikamız;

1. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarının gerekliliklerine uyarak, faaliyetlerimize ilişkin risk ve fırsatları analiz etmek, buna göre süreçlerimizin performansını sürekli iyileştirmek, bu doğrultuda hedefler oluşturarak gerekli kaynakları temin etmek,

2. Ürünlerimizi tasarım, geliştirme ve üretim aşamalarında Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları ve ürünlerimizin kullanıldığı ülkelerin yerel yasal düzenlemelerine ve iş ortaklarımızın gıda güvenliği isteklerine uygun olarak yüksek verimlilikle ve en ekonomik maliyetle üretmek,

3. Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin sürekli iyileştirilmesini, geliştirilmesini sağlamak ve etkinliğini arttırmak için her türlü gerekliliği yerine getirmek, tehlikelerden kaynaklanan riskleri minimize etmek,

4. Güçlü bir iç ve dış iletişim sistemi oluşturmak ve sağlanan verileri doğru şekilde analiz edip etkin olarak kullanmak,

5. İyi üretim uygulamaları ve iyi hijyen uygulamaları şartlarını sağlamak, teknolojik gelişmeleri takip etmek, yatırım planları oluşturup uygulamak,

6. Çalışanlarımızın Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi gereklilikleri hakkında bilinçlenmelerini eğitimler ile sağlamak ve bu eğitimlerin değerlendirmelerini yapmak, onlara gıda güvenliği ile ilgili planlanmış görev, yetki ve sorumlulukları vermek, sistemin geliştirilmesi için katkıda bulunmalarını teşvik etmek ve sürekliliği sağlamaktır.